Mellan liftarna markerade med D och E i pistkartan hittar du härlig off-pist åkning. Även om Björnriket främst riktar in sig på familjen finns här en del att hämta för vildhjärnor som trivs bäst utanför pist.
Djävulsdalen är ett stort område utanför Storslalombacken. Till en början ovan trädgränsen för att sedan utvecklas till skogsskidåkning. Avslutningen genom bäckravinen däremot är en dräpare. Helvetesdalen från Dalbacken bjuder på en aningen brantare men kortare repa. För den som vill ta det lite lugnare så kan man åka både grön och blå backe från toppen av Grizzly Express.

 

Backarna vid liften D erbjuder långa härliga carvingbackar.

 

Till Pisten

När du klivit i bindningarna så är det bara glida 40 meter till pisten. Du kommer ut vid barnens funpark vid liften solsvängen. I pistkartan så hittar du din position vid den gröna 1:an. Den ligger långt upp på den vänstra sidan av pistkartan

Klicka på pistkartan så blir den större

Grizzly Express som öpnnades 2011 är 2 043 meter lång och tar bara 6 minuter upp till toppen av Blästerfjället. Efter en välbehövlig vila kan du åka svart, rött, blått och grönt ner Grizzlyns dalstation. Liften är Skandinaviens snabbaste och fallhöjden är 470 meter.

Här kan alla få sin bästa åkning och ändå komma ner på samma ställe.

Morgonskidåkning

Under vissa perioder erbjuder skistar morgonskidåkning. Kolla information på skistars hemsida eller anslag i Björnrike centret.